Известие

Collapse
No announcement yet.

Климатроника отказа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Хоп, пак се появи, чистих всички клеми с контактен, но понякога полудява. Пример - изведнъж започва да си мени зададените стойности на температурата. Понякога не се гаси от бутона (може пак да ми е заминала платката за вентилатора) или не иска да се смени скоростта на вентилатора. Някой колега може ли да провери, дали ми е ок платката за скоростите на вентилатора, защото мултицета го гледам като изкопаемо ? Видимо е ок, но знам ли...
    Arena Coast Customs

Comment

проблем с климатика

имам алфа 156 и имам проблем с климатика не тръгжа на студено: зареден е с газ компресора тръгва вентилатура също но студено не помагаите

Колега, задай въпроса си в раздела за Алфа 156 - тук караме дърти 155-ци, и нещата не са много близки (освен принципно...)
      Last edited by Alfa User; d.m.y г., 21:31.

Comment

Първоначално публикувано от milenvt1982 Покажи съобщение
        имам алфа 156 и имам проблем с климатика не тръгжа на студено: зареден е с газ компресора тръгва вентилатура също но студено не помагаите
        При ниски външни температури няма как да работи на студено. Пък и е редно да обясниш, защото лично аз почти нищо не ти разбрах. Примерно пробвай да използваш препинателни знаци. И освен това си има раздел за 156 Иначе ако не загрява, тогава си за термостат.
        Arena Coast Customs

Comment

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
          Хоп, пак се появи, чистих всички клеми с контактен, но понякога полудява. Пример - изведнъж започва да си мени зададените стойности на температурата. Понякога не се гаси от бутона (може пак да ми е заминала платката за вентилатора) или не иска да се смени скоростта на вентилатора. Някой колега може ли да провери, дали ми е ок платката за скоростите на вентилатора, защото мултицета го гледам като изкопаемо ? Видимо е ок, но знам ли...
          На някоя от срещите ще ти откача моята чудесия и ще ти я дам да си тестваш... А аз ще прегледам тогава твоята...
          sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
            На някоя от срещите ще ти откача моята чудесия и ще ти я дам да си тестваш... А аз ще прегледам тогава твоята...
            Супер, мерси предварително Мимо, може на срещата на 5-ти да свършиме тая щуротия, ако идваш
            Arena Coast Customs

Comment

Добре колетги искам да попитам и аз нещо.
              При мен проблема е следния:
              Аз имам парно ,тоест духа топло само на HI.
              Като работи само на HI се сещате ,че доста бързо ми става лошо.Намаля ли на 32 дори почва да духа хладно.
              На всички други положения духа студено или хладно.
              Има ли като при обикновенното парно някакви степени на управление или нещо такова и именно то да е сдало багажа и да работи само на максималн степен HI???
              ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
                Като работи само на HI се сещате ,че доста бързо ми става лошо.Намаля ли на 32 дори почва да духа хладно.
                Има ли като при обикновенното парно някакви степени на управление или нещо такова и именно то да е сдало багажа и да работи само на максималн степен HI???
                Смяна кранчето на климатроника за топлия въздух!!!
                И аз го имам същия проблем,само че когато съм на HI и след това върна на 27 пак си духа топло,но сръвнение с миналата година си е направо студено
                sigpicAlfa Romeo 155 1.6 16V 120hp Graduate-ex
                Lancia Kappa 2.0 20V 146hp-ex
                Alfa Romeo 166 2.0 V6 TB CF2 "PROGRESSION" 204hp-ex
                Fiat Brava 1.9JTD SX

Comment

е какво да му е на крана на парното???
                  Пускате на авто като искате определени градуси в колата и готово. Клапите за въздух ги управлява климатроника.
                  На загряваща кола на 32 градуса като сложа ми духа топличко, но като стигне работна температура на 32 ми е хладно да, но все пак по-малко охладителна течност минава през малкия кръг. Затова АВТО, като искате умерено топло.

Даването на газ, води до пристрастяване!
                  Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                  Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

И аз го имам същия проблем на ланчията - там климатроника, че и управлението е 1към1. Духа ми топло само на "хай" и не е от това, че е достигнал желаната темперетура. Когато запаля колата да речем, и задам темперетура 32 градуса независимо, че е студено в купето отново духа хладновато, а като дам на "хай" започва да ис духа жега.... Подобен беше и случая със "лоу" през лятото - духаше студено само на "лоу"...
                    Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
                    Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

А на мен ми чудно защо като задам да духа топло , независимо дали на хай или някакви градуси и като натисна бутона АУТО и управлението на климатроника пуска периодично перката отпред всеедно искам да ми охлажда фреона лятото. Само незнам дали и компресора тръгва като е на ауто и на режим затопляне.
                      EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                      EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                      NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
                        Ела да ти монтирам една пернишка печка.
                        По темата - аз си държа климатроника на 23 без значение от сезона.
                        Alfa 155 2.0TS 8V '93
                        sigpic
                        VW LADAVAGEN '81
                        CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Привет кoлеги, да изпoлзвам темата за климатрoника.
                          Преди 1 месец смених страничнo лявo oгледалo в кoетo се намира и сензoра за външната температура, и катo че ли oт тoгава климатрoника спря. Нитo студенo нитo тoплo. Чува се цъканетo пoд жабката нo духане дали на тoплo или студенo няма. А катo включа за външната температура ми дава -26º. Има ли шанс да има връзка между развален сенсoр и съoтветнo климатрoника да oткаже, или прoблема е някуде другаде?
                          Мерсаж!
                          PS:Колата Алфа 155 ТS 1.8 1996
                          Alfa Romeo 1.8 Twin Spark Sport 129cv

Comment

Ако си прекъснал някой кабел, или си разменил положението на кабелите в буксата, ще имаш проблем със сигурност.
                            Ако обаче самия датчик е прецакан - на дисплея на климатроника ще се изпише съобщение за грешка от типа на "Err X" като Х е число от 1 до 5 - просто не помня кой номер грешка беше за датчика.
                            В общи линии съвета е да провериш отново правилното свързване на кабелите - надявам се с това да се размине главоболието.
                            155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                            Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Аз пък се чудя какво му се плашите да пускате самодиагностиката на този климатроник. Той в повечето случай е толкова глупав че всичко сам си казва.
                              Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                              Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                              Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Така, и аз имах проблеми с огледалата(редовно ми ги трошат) и след поредната смяна, явно огледалото е от друга година и т.н ми дава нещо подобно. Аз не карам с клима, тъй като имам проблем в системата и не съм давал пари да го премахна. Но Когато нямах огледало, т.е. бяха окъсени жиците ми даваше -26 или -34. То решаваше кога и каква температура да ми дава. Когато сложих по-ноово огледало датчика за температура не е същият или има някакво несъответствие. Големи отклонения в температурата ми дава. Пък когато външната температура е над 30 гр реално, компа показва -26 отново. Когато оставя на сянка, и околната температура падне, пак си закрепя на някакви си 24-25 гр. Ткаа, че е и аз го имам подобен проблем. Мислех си, да разглабям счупеното си огледало и да сложа неговите датчици и карантии. Ама играчката е много и рискувам да си счупя текущото. И съм го оставил квото бъде. Пиши как си се справил с проблема.
                                Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

Working...
                                X